Café & cycles historia

För cykel- och Italienälskare

För lite mer än 5 år sedan började Salvatore Grimaldi fundera på om det inte fanns något kompletterande sätt att sälja Bianchis cyklar på än via de traditionella cykelaffärerna. De flesta cykelhandlare är passionerade och kunniga, men i butikerna står cyklarna tätt packade och det är svårt för kunden att se skogen för alla träden.
Salvatore kom att tänka på att Bianchi-fabriken med sina 130 år på nacken nästan är jämngammal med det enade Italien som bilades 1861 och då fick han en idé. Tänk om man kunde öppna en cykelbutik kombinerad med ett italienskt café! Där skulle man kunna erbjuda något av det bästa Italien har: italiensk atmosfär, en perfekt espresso, italienska delikatesser samt inte minst, Bianchi-cyklar!
Salvatore är en handlingens man, så sagt och gjort, projektet drogs igång och 26 oktober 2010 öppnades det första Bianchi Café & Cycles på Norrlandsgatan 20 i Stockholm.

Konceptet blev en succé från start för både cykelälskare och Italienälskare och snart hade Salvatore öppnat flera Bianchi Café & Cycles i Sverige (Malmö, Västerås och Sälen).

Åker man till Tokyo hittar man även där ett Bianchi Café & Cycles och i september 2014 öppnades portarna för ännu ett i centrala Milano till milanesarnas stora glädje. Det blev ett kärt återseende eftersom det ju var här i Milano som Eduardo Bianchi startade sin cykelbusiness 1885. ”Bianchi torna a Milano!”, ”Bianchi är tillbaka i Milano!” kunde man läsa i morgontidningarna dagen efter invigningen.
Salvatore Grimaldi är som sagt en handlingens man, så det står nog inte på innan vi får se fler Bianchi Café & Cycles runtom i världen…